A110 R

DE MEEST "RADICALE" VAN DE A110


Maximum speed on track 285 km/h
Acceleration 0-100 3.9 sec
Horsepower 300 hp

/ Presentatie

EEN RADICALE WENDING

Je haalt diep in. Je handen omklemmen het stuur.
De motor ronkt. De weg is steil en bochtig: de A110 R is in zijn element om je ongeëvenaarde sensaties te laten beleven. Hij is lager, sneller en nog dynamischer dankzij zijn wendbare chassis. Door de Blue Racing Mat livery word je ogenblikkelijk ondergedompeld in het sportieve universum van ons BWT Alpine F1® Team. Jij zit achter het stuur van de meest radicale Alpine.

A110 R

/ Design

DE KRACHT VAN KOOLSTOFVEZEL

Elk element bevat in de F1® gebruikte koolstofvezel - de frontsplitter, motorkap, zijskirts, achterspoiler, diffusor, achterruit - voor een radicaal lichtere A110 R. Hiermee is 34 kg bespaard voor optimale prestaties. Er is ook een afgeleide versie, de A110 R TURINI, leverbaar met GT RACE-velgen voor meer veelzijdigheid.

F1®-EXPERTISE

Onze ingenieurs zijn erdoor geobsedeerd: ze willen jou een topsnelheid in rechte lijn laten behalen, maar ook een optimale bochtensnelheid, net zoals op een Formule 1®-circuit. We hebben heel nauw met de renstal van het BWT AlpineF1® Team samengewerkt om jou een racewagen te bieden die voor de openbare weg is gehomologeerd.

AERODYNAMICA

De aerodynamica is volledig opnieuw uitgevonden, zodat je A110 R op de weg blijft 'plakken': diffusor, achterspoiler met zwanenhalsophanging, zuigerwanden, Areocarbon-velgen* ... Niets is aan het toeval overgelaten.
Het resultaat? Tot 29 kg extra ondersteuning achteraan in vergelijking met een A110 S met aerodynamische kit en 5% minder luchtweerstand voor een topsnelheid van 285 km/u op het circuit!
*Aerocarbon-velgen optioneel leverbaar.

/ CHASSIS

Jouw ritten verliepen nog nooit zo nauwkeurig. Het exclusieve chassis ligt 10 mm lager dan bij de A110 S, maar kan worden bijgesteld op het circuit. De combinatie van velgen in koolstofvezel en Michelin PS Cup 2* semi-slickbanden is uniek. Of je nu op de openbare weg of op het circuit rijdt ... deze wagen kan het allemaal.
*Aerocarbon-velgen optioneel leverbaar.